Специалистите в областта твърдят, че природата е така създадена, че

...
 
 
Специалистите в областта твърдят, че природата е така създадена, че
Коментари Харесай

Как да се заредите с положителна и лековита енергия от природата?

 

 

Специалистите в региона настояват, че природата е по този начин основана, че да бъде в цялостен съвместен синхрон. Следователно потапянето в нейната хубост е в действителност скъпо.

Карл Густав Юнг вярвал, че същинският и натурален живот е „ плодородната почва на душата “. Вие получавате поддръжка от природата, даже и когато се обръщате към нея единствено в съзнанието си.

Директният физически контакт с природата (цветята, ароматът на хумус, звукът на птиците, вятърът в косите ви) е незаместим, с каквото и да било. Най-добрият и ефикасен метод, е фактически да се потопите, а не образно.

 

Ето няколко лесни метода:

Заземяване.

Как става това? Събуйте се боси. Притиснете крепко краката си към земята, почувствайте какъв брой решително и несъмнено стоите върху повърхността й. Затворете очи, като поддържате равновесие. Поемете надълбоко въздух, усещайки по какъв начин силата ви изпълва. След това, направете дълготрайно издишване, отпуснете горната част на тялото. Междувременно си представяйте по какъв начин прочувственото и физическото напрежение излиза от вас с издишването.

Постарайте се да включите всичките сетива: слушайте шумът на листата, ромоленето на ручейчето, почувствайте въздуха с всяка клетка на тялото ви.

Целта е да постигнете цялостно обединение със земята, дълбока релаксация и мощен прилив на сила. Когато установите контакт с природата, стартира незаместим продан на енергийни, химически и електрически потоци, което е доста потребно за физическото и психическо здраве. Нещо извънредно значимо за актуалният градски човек.

Броене на звездите по небесния океан.

Ако е топла лятна нощ, можете да легнете непосредствено върху тревното чердже, в останалите случи можете да употребявате постеля или хамак. Докато наблюдавате звездното небе ще усещате мощен магнетизъм, който ще ви подсети за дълбоката връзка с Вселената. Продължете, като си представяте, че се намирате в епохата, когато човечеството се е водило от звездите, без други средства за навигация. Тогава хората са били доста по-близо до природата.

Въображаемото ще излезе на повърхността и ще ви подсети, че природата е освен в близост, само че и вътре, в самите вас, вие сте част от нея.

Потапяне в звука на водата.

Както знаете, човешкото тяло е 70 % вода. Буйните и шумни потоци ще ви накарат, да забравите за всичко и да се потопите в съзерцанието.

Отидете покрай брега на река, езеро, море или океан и си представете по какъв начин се свързвате с потока на водата. Звукът и вибрациите на водата предизвикват към дълбока и хармонична връзка с естествените системи.

Общуване с дърветата.

Това упражнение е уместно единствено, когато сте в действителен физически контакт с гората. Поставете ръцете си върху кората на дървото, след което постепенно ги отстранете. Някои от вас е допустимо да почувстват топлота или приятни тръпки по „ възглавничките “ на пръстите. Продължете, като си изберете друго дърво и повторете: хванете го, почувствайте го и постепенно отстранете ръцете си.

Засаждане и развъждане на зеленчукова градина.

Можете да опитате с поникване на фасул. Можете да засеете моркови, магданоз, босилек или мента на балкона си и да ги наблюдавате по какъв начин порастват. Научете се да говорите с растенията, тъй като те са доста възприемчиви.

Вижте още ⤵️

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР